RGH KONZOL FRISSÍTÉSE | atskonzol konzol szervíz

pages bg right
Posted by atsk-pro1 on jún 6, 2015

RGH KONZOL FRISSÍTÉSE

 03

RGH KONZOL FRISSÍTÉS

FIGYELEM!!

A konzol frissítése nagy körültekintést ,és figyelmet igényel. Ezért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Hogyan frissítsem a konzolom?

Sokan vannak akik nem szeretnek minket zaklatni ilyen ,vagy olyan kérdésekkel, ezért úgy döntöttünk leírjuk tudásunkhoz képest ,mit ,és hogyan kell csinálni egy dashoard frissítésnél.

Azt nem mondanám , hogy elsőre könnyű, de nem is nehéz. Nagyon oda kell figyelni ,mert ez a konzol hibás működését is okozhatja. Véletlenül elakadnál bármikor segítünk.

Nagyon fontos megjegyeznem még azt is, hogy a vastag(nem slim) konzoloknál nagyon oda kell figyelni ,és nem árt tudni, milyen rgh bekötés van a konzolunkon. Ez azért fontos mert a jrunner program amit fogunk használni, szereti maga kijelölni az rgh típust. Akkor kezdjünk is bele…

Két nagyon fontos dologra van szükségünk.

1. cpu key

2.nand tartalom.

Először a cpu key szedjük ki a konzolból. Ezt úgy tudjuk megnézni, hogy a konzol legyen kikapcsolva, és nem a bekapcsoló gombbal, hanem a tálcakiadó gombbal indítjuk a konzolt.

Ezután egy kék képernyő fogad minket ahol látni fogod a cpu key. Ezt fényképezd le úgy , hogy teljesen jól láthatóak legyenek a karakterek.PÉLDA

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezután kapcsold ki a konzolt.

Most a következő programot kell letölteni.

letöltés

Ezt kicsomagolod és felmásolod egy FAT32-re megformázott pendrive-ra.

Bekapcsolod a konzolt és megvárod még fel áll a rendszer. Ezután bedugod a pendrive, és megvárod míg felismeri. Utána bemész a file managerbe ahol nagy valószínűséggel USB0 vagy, hasonlónak lesz látható. Megnyitod és belemész a simple nand flasher mappába, és elindítod a default.xex  file. A program elindul, és arra kér nyomd meg az X a nand olvasáshoz. Látni fogod ahogy százalékosan olvas. A végén ki fogja írni ,hogy nyomj egy bármilyen gombot. Ahogy vissza bootolt az fsd a pendrive kihúzhatod, mert megvan a két legfontosabb dolog, cpu key ,nand tartalom. Na most ha valamit elrontanál akkor is a lényeg megvan, ami visszaállítható de nem ezen a módon. Nagyon fontos hogy a flashdmp.bin a mi most a simple nand flasher mappában a pendrive van azt tedd el a számítógépedre legalább 3 biztonságos helyre. A konzolunk még bekapcsolt állapotba van, és nézzük meg, hol és hogyan szerepel az fsd.

Ez egy elérési útvonal lesz amit bele kell majd integrálni a nandba.PÉLDA

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A mi esetünkben: Usb:\F3Rev775\default.xex

Ez mindig más, és attól függ hol helyezkedik el. Lehet HDD, MMCMU, stb stb.Ezt is fényképezd le jól láthatóan.

Most a pc-re lesz szükségünk. Letöltöd a jrunner programot.

letöltés

Kicsomagolod és elindítod a programot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1.patches/dashlaunch rész.

Rámész a fülre, és bepipálod az use dashlunch részt, utána rányomsz a launch.ini options gombra. Itt a ptch fülre, és a default résznél megadod amit lefényképeztél, FSD útvonala. Ezután save setting, és create gomb.Amikor ez megvan akkor ki X-ed.

2. Nand tartalom megadása

A load source gomb megnyomásával behívod a pendrive-ról a flashdmp.bin file.

3.CPU KEY

Ide írod be a cpu key ami lefényképeztél vagy kijegyzeteltél. Amikor az utolsó karaktert bbeírtad alul írni fogja , hogy cpu key correct. Ilyenkor már jó úton haladunk , és jól csináltál mindent.

4. DASHBOARD VERSION

Xebuild fülnél kiválasztod a legfrissebb dashboardot.

FIGYELEM!! FAT az az a vastag nem slim konzolnál nagyon figyelni mert átugrik jtag állásba kapcsoló.

Ezt RGH2 bekötésnél csinálja. Ilyenkor tegyük át Glitch2-re.

 

RGH2 Bekötésnél=Glitch2

RGH1 bekötésnél=Glitch

Kimondottan a FAT konzoloknál.

Menjünk tovább. Most , hogy mindent beállítottunk, nyomj rá a create xebuild image gombra. Ahogy elkészült ,kész is a friss dashboardunk.

A kész updflash. bin file a jrunner könyvtárba lesz a konzolunk serial number mappa amit ki is ír a program alul , hogy hova mentette.

Most a pendrive lesz szükségünk amin most ott a simple nand flasher és a benne lévő flashdmp.bin file amit ugye elmentettük legalább három helyre. A flashdmp.bin file töröljük a default.xex file mellől . és másoljuk bele a gépünkről az updflash.bin file. Amikor ez megvan akkor menjünk oda konzolunkhoz. File manager keressük meg a pendrive-t, nyissuk meg a simple nand flashert és indítsuk el a default.xex. A program elindul , és felismeri az updflash.bin. Most nyomsz egy A gombot , ezután meg a kis START gombot. Látni fogod százalékosan ahogy feltölti a friss tartalmat.

A konzol majd automatikusan kikapcsol. Megvárod míg a ventilátor leáll, és utána bekapcsolod a konzolt.

VOALA..


Mindenkinek sok sikert kívánunk. Bármilyen kérdésre akár telefonon szívesen segítünk.

További szép napot mindenkinek.ATSKONZOL